A tésztához
45 dkg finomliszt
15 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
50 dkg margarin
2 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
20 dkg cukor
50 dkg tehéntúró
3 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
7 db tojásfehérje
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, majd csomagoljuk az egészet frissentartó fóliába, és tegyük a fagyasztóba. Legalább 5-6 órára.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A krémhez valókat keverjük össze, majd tegyük bele a kemény habbá vert fehérjét is.
Ha megfagyott a tésztánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe a nagylyukú sajtreszelőn a fele tésztát reszeljük a tepsibe egyenletesen. Majd borítsuk rá a túrókrémet, és a maradék tésztát reszeljük a túrókrém tetejére szintén egyenletesen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C
egy Gála krémport azt habosítottam ki tejjel,alul van 2-3 karika banán ,rá egy dag krém,majd kevés tördelt babapiskóta,megint krém,és banán,a végén megcsurgattam cukor,kakaópor ,és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk. Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük (kb 10 perc). Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután kidíszítjük a tetejét a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta kicsit több, mint a felét a tepsi aljába nyújtjuk, a többit csíkokba sodorva a töltelékre rácsozzuk. A túró alá, a tésztára baracklekvárt kenünk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű