A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt
1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
Töltelék:
30 - 40 dkg szilva
1 cs Fahéjas cukor (Kotányi)
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg.
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Negyedekre vágjuk. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 4 db 8 -10 cm széles csíkot vágunk a tésztából. Minden tésztára teszünk egy sor szilvát amit beleforgatunk a fahéjas cukor és szegfűszeg keverékébe.Széleit összecsípjük.A formát kibéleljük sütőpapírral. Csigavonalban bele tesszük a tésztát. 190 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk
vajat, a tojásokat, a tejfölt és a cukrot a rumaromával keverőgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevertet lisztet és a kókuszreszeléket. Hűtőbe tesszük 1 órár...
Elkészítési idő: 90perc Nehézség: Könnyűtésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret kicsumázzuk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A krémsajtot a cukorral és a vaníliakivonattal elkeverjük. A leveles tésztát kiterítjük, hosszában 3 egyenlő rész...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a reszelt almát, majd a felvert tojásfehérjét óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű