1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1/4 karalábé
20 dkg cukkini
2 db újhagyma
1 db burgonya
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 marék petrezselyemzöld
10 dkg fejtett bab
1 L víz (forró)
20 szál tészta - spagetti (száraz)
5 dkg sajt
só
őrölt feketebors
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk őket. Egy nagyobb lábasban felmelegítjük az olívaolajat, és rádobjuk a zöldségeket. Pár percig pirítjuk őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Picit sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20-25 percig főzzük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lecsepegtetett fehérbabot, és a felaprított petrezselyemzöldet, majd felöntjük a maradék vízzel és adunk hozzá még sót, borsot, ha igényli.A spagettitésztát nem hagyjuk hosszúra, hanem négyfelé törjük, és beleszórjuk a levesbe. 8-9 percig főzzük még a levest, hogy a tészta megfőjön. Melegen, vagy hidegen, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A vaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a zöldségeket, a sárgarépát felkarikázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük, a hagymát és a burgonyát nagyobb szeletekre vágjuk, a csípős zöldpaprikát félbevágjuk, az egy ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csipetkét már egy-két nappal előbb elkészítettem, éppen akadt egy szabad órácskám valamelyik délután. A tésztát a kockareszelő öregebbik részén reszeltem le, adagonként a tenyere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű