Tésztához:
60 dkg liszt
40 dkg cukor
10 dkg margarin
2 db tojás
4 ek méz
1 csomag sütőpor
4 dl tej
Mártogatáshoz:
kb fél l tej
25 dkg margarin
12 ek cukor
4-5 ek kakaópor (cukrozatlan)
Forgatáshoz:
kb 1,5 csomag kókuszreszelék
A lisztbe bele keverjük a sütőport, majd beletesszük a cukrot, az olvasztott margarint, az egész tojást, a mézet és végül a tejet. Az egészet jól összekeverjük. (Kissé folyékony masszát kapunk)
Sütőpapírral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát és közepes hőfokon kb. 160-170 fokon megsütjük. Közben amíg sül a tészta elkészítjük a kakaós mázat : Lábosba feltesszük a tejet melegíteni. Beletesszük a tejbe a cukrot és a margarint. Addig melegítjük a tejet, míg a margarin és a cukor elolvad. Utána levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a kakaóport. Jól összekeverjük. Ha megsült, és langyosra kihűlt a tészta, akkor egyforma kockákra felvágjuk (Attól függ, hogy ki mekkora nagyságú kockát szeretne). A felkockázott tésztát először bele mártogatjuk a kakaós mázba, majd utána beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Így járunk el az összes kockával (tésztával), míg el nem fogy. Egy szép nagy tálra /tálcára/ rárakjuk a már a mázba és a kókuszreszelékbe forgatott süteményt és akár azonnal fogyasztható!
Mindent jól összekeverni egy tálban,18 cm-es tortaformában megsütni és kész :-)
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA grízt, a lisztet, a cukrot, a felvert tojásokat, a kefirt és a sütőport összekeverjük, letakarjuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, vagy apróra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűPiros tepsibe való adag: Tészta: 6 tojás fehérjét 21 dkg cukorral gőz fölött felverjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojás sárgáját, 3 cs. puncs, 1 cs. vanília pudingport,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz