8 tojás
8 csomag vaníliás cukor (házi vaníliás cukor recept)
1 l tej
12 dkg vaj
30 dkg cukor
10 ek liszt
1 citrom héja
Puncskrém:
2 cs puncsízű pudingpor (főzős)
6 dl tej
cukor, ízlés szerint
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
Tetejére.
15 dkg étcsoki
3 ek olaj
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. A fehérjét felverjük, majd kanállal hozzáadjuk a sárga masszához. Zsírozott, lisztezett tepsiben, hideg sütőbe téve a legalacsonyabb fokozaton (170 fok) 60-70 percig sütjük.A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd ízlés szerint cukrozzuk. A vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz keverjük. Rákenjük a már hideg krémesre és dermedni hagyjuk. Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk, majd a sütire öntjük.
A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket reszeljük le. A kókuszzsírt és a liszteket keverjük össze, ha van késes robotgépünk, azzal nagyon gyorsan megy. Keverjük össze a gyümölcsökkel, és tegyük hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVerd fel a tojásokat. A mákot keverd össze az eritrittel, a reszelt almával és az apró kockára vágott citromhéjjal (vagy olajjal), majd add hozzá a vizet. Simítsd a tésztát egy sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A tojások sárgáját a cukorral és 1 dl vizzel habosra keverünk. Ha jó sűrű fél dl vizet és az étolajat hozzá keverjük. 2.) A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz