10 dkg búzadara
10 dkg kókuszreszelék (+a forgatáshoz)
2 dl Meggle cukrászhab
6 dl tej
1 ek vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30-40 szem mandula
A tejet, a habtejszínt, a kókuszt, a vaníliás és kristálycukrot sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk az előzőleg vajon kissé megpirított darát. Ezt az egészet jó sűrűre összefőzzük, majd kihűtjük. Golyókat formázunk belőle, mindegyik közepébe 1-1 szem mandulát teszünk és kókuszba hempergetjük.
Formázás előtt egy éjszakára jó hűtőbe tenni.
Vajjal vagy margarinnal kikenjük a tepsit. A keverék felét beleszórjuk a tepsibe (közepes zománcos vagy cserép), és egyenletesre elrázzuk. A keverék tetejére szórunk egyenletesen k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA darált kekszet a kakaóporral elkeverjük. Egy lábasban a margarint, egy tábla étcsokoládét, a cukrot és a tejet összemelegítjük, hogy a margarin és a csokoládé elolvadjon, a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat a kockára vágott hideg vajjal össze morzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját és a többi hozzávalót. A tésztát összeállítjuk . Ha száraznak találjuk v. nem áll r...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA tejből, porcukorból, a kakaóból és a vajból sűrű szirupot főzünk. A kekszet egy tálban összetördeljük, hozzáaadjuk az apróra vágott diót, és belerakjuk a rumot, majd összekeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű