Lap:
3 ek méz
24 dkg cukor
5 ek tej
2 tojás
1 vaníliás cukor
3-3 kk fahéj és szódabikarbóna
75 dkg liszt
Krém:
1/2 liter tej
5 evőkanál gríz
25 dkg porcukor
1,5 kocka margarin
Máz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3-4 evőkanál forró víz
2 evőkanál olaj
A lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött habosra kavarom, majd összedolgozom a liszttel. Az így kapott tésztát 4 egyenlő részre osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm őket. Akkor jó, ha illatosan kiabál, ez kb. 10 perc. A krémhez a tejben sűrűre főzöm a grízt. A porcukrot a margarinnal kikavarom, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom. Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot. Ezt gazdagon megkenem a lekvárral, erre jön a harmadik lap. Ennek a tetejére kerül a krém másik fele, majd rá a negyedik lap. A máz hozzávalóit összerottyantom, majd ezt kenem a süti tetejére.
A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 percig, de ha nagyon összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. 2 Addig a liszthez adjuk a sót, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzá...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA csokoládét, a sűrített tejet, a kakaóport és a tejet egy edénybe teszünk és lassú tűzön felfőzzük. A kekszet apróra tördeljük és a szirupot ráöntjük. Ha nagyon szilárd a massza,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű