menu

Családireceptkönyv.hu

FOKHAGYMA KRÉMLEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20-25 gerezd fokhagyma apróra vágva;
2 evőkanál olívaolaj;
1 hagyma apróra vágva;
egy negyed zeller gyökér;
2-3 burgonya;
egy teáskanál vaj;
2 szál sárgarépa;
petrezselyem zöldje;
só és bors ízlés szerint;
kis tejszín

Elkészítés:


Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felaprított sárgarépát, zellert, burgonyát, és addig főzzük, amíg a víz forrni kezd.

Mikor a zöldségek megpuhultak, tegyük bele az apróra felvágott fokhagymákat, hagyjuk, hogy 5 percet még főjön az egész leves. Miután ez kész, vegyük elő a botmixert, majd jól dolgozzuk össze a levest, amíg szép krémes állagú nem lesz. A végén sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tejszín és az aprított petrezselyemzöld.

FOKHAGYMA KRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
PARADICSOM LEVES
PARADICSOM LEVES

A hagymat kis kockakra vagom es keves olajon megparolom(nem sutom) Utana hozza adom a felvagott sarga repat(murkot) Keveset ezzel is parolom Hozza adok annyi vizet amennyi leves...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A feldarabolt hagymákat vajon üvegesre pirítjuk, megszórjuk liszttel és még egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük a húslevessel. Fűszerezzük (só, bors, reszelt szerecsendió – ha nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolis-tejfölös csirkeleves gazdagon
Brokkolis-tejfölös csirkeleves gazdagon

A zsíron üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a tisztított,felkockázott zöldségeket (kivétel a brokkoli), 10 perc után a szétvagdosott csirkeszárnyat és a fokhagymát is bel...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vönöcki zsemlegombócleves
Vönöcki zsemlegombócleves

A karikára vágott zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, tetszés szerint kicsi lisztet, pirospaprikát szórunk rá és felengedjük vízzel. Beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk