-250 gramm túró
- csipet só
- 1,5 tojás
- 50 gramm porcukor
- 125 gramm liszt
-fél csomag sütőpor
1. Túrót kikeverjük a porcukorral,tojással, majd hozzákeverjük a lisztet,sütőport és a sót.
2. Nedves kézzel kis korongokat formázunk belőle,majd forró olajban kisütjük.
A hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverjük a sütőporral. 2. A vajat a cukorral, a sóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a túrót és a tejet, és hab...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, ha kell kis lisztet teszünk hozzá. A tészta eléggé ragadós, nyúlós, mert sok rámát tartalmaz, ezért nyújtás előtt mindenképpen kerüljön kb fél órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes