50 dkg liszt, 1 sütőpor, 15 dkg zsír, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 1 citrom reszelt héja, tej, 5 dkg kakaó, 1 ek cukor, 1 ek kávé
A lisztet a sütőporral és a zsírral összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a porcukrot, tojást, a reszelt citromhéjat és annyi tejet hogy könnyen gyúrható legyen. Jól kidolgozzuk a tésztát és felét vékonyra kinyújtva tepsibe tesszük. A másik felét a kakaóval, a cukorral és a kávéval összegyúrjuk és kinyújtva a másikra tesszük. Sütjük, porcukrozzuk.
A hideg túrót alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a búzadarát, a sót, a cukrot, a tojást, a citrom reszelt héját, s végül a bourbon vaníliás cukort. Nedves kézzel lapított gombócokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. 200 fokon. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: 1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű