10-13 tojás, 3 kis marék morzsa, 2 tk mustár, 7-8 dkg vaj, bors, só
Öntet: 2,5-3 dl majonéz, 1 nagy pohár tejföl, bors, só, 5 ml folyékony édesítőszer, pár csepp citromlé, 2 kk mustár, 2 ek fehérbor (elhagyható)
A tojásokat megfőzzük, a sárgákat külön tálba tesszük. A morzsát tejben megáztatjuk és a tojássárgákhoz keverjük. Majd hozzákeverjük a mustárt, vajat, sót, borsot és a kapott masszát a fehérjékbe töltjük. Egy tálba rakjuk, majd leöntjük az öntettel.
Aszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFelforralunk egy nagyobb lábasban vizet. Beleöntünk citromlevet vagy a citromsavat. Megteszi ehhez a bolti legolcsóbb verzió is. Megközelítőleg két liter vízhez 2-3 dl citromlé el...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKell még az elkészítéshez egy teljesen hibátlan zománcozott edény és tiszta befőttesüveg. A befőttesüveget forró mosószeres vízben jól átmosom, alaposan kiöblítem, de nem törlöm ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű