300 g liszt
maradék kovász (etetésből)
3 dl tej
25-30 g cukor
1 csipet só
2 db tojás
2 kisebb alma
szükség szerint szódavíz (kb.3 dl)
A lisztet, tojásokat, cukrot, sót összekeverjük a tejjel, és egy órát pihentetjük. Utána belekeverjük a kovászt, a lereszelt almát, és ismét pihentetjük egy órát. Majd a sűrűségét beállítjuk a szódavízzel.
Ezután kisütjük, közepesnél kisebb lángon.
Kissé vastagabb lesz, mint a megszokott.
Önmagában is fogyasztható vagy megtöltve.
Az 1+2+3+4+5 habosra keverjük és elvegyítjük a lisztben elkevert sütőporral. Zsírozott lisztezett tepsiben készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egyforma kockákra s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 8 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. A tepsit zsírral vékonyan megkenjük rétesliszttel megszórjuk, ebbe tesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű350 F-ra előmelegített sütő, kiolajozni a formát Vajat és cukrot puhára keverni, hozzáadni a tojásokat és aromákat. A száraz hozzávalókat és a tejet felváltva belekeverjük. 40...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű