120 g porcukor
4 tojás sárgája
500 g natúr tejszínes krémsajt (mascarpone)
1/2 kk. őrölt fahéj
1 dl erős feketekávé
1/2 dl rum (konyak)
300-350 g babapiskóta
1 ek. kakaópor
A tojássárgákat habosra, szinte fehéredésig keverjük a porcukorral.
Apránként hozzáadjuk a krémsajtot, azzal is jól kikeverjük, hogy pillekönnyű legyen a krém.
Beleszórjuk a fahéjat, összekeverjük.
Erős feketekávét főzünk (lehet nescaféból is), mélytányérba öntjük, hozzáadjuk a rumot és gyors mozdulatokkal, hogy ne ázzanak el, egyenként megforgatjuk benne a babapiskótákat. 24-26 cm átmérőjű tál aljára egy sort lerakunk, az oldalát félbetört piskótákkal rakjuk ki.
Rásimítjuk a krém felét, aztán ismét KV-ba mártott babapiskóta következik, végül a maradék krém. Tetejét ne simítsuk el túlságosan, maradjon kicsit "kócos", így a végén szebb felületet kapunk.
A tálat gondosan letakarjuk fóliával és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük (még jobb, ha előző nap elkészítjük). Tálaláskor a tetejét vastagon meghintjük kakaóporral, és a tálban hagyva, tortaszerűen szeleteljük. Külön tálkában tejszínhabot adhatunk mellé.
Lidl-s, cukrozott babapiskótából nagyon finom.
A margarint a cukorral kikeverem, csipetnyi sót is teszek bele, majd a citromhéját, az egész tojásokat. A lisztbe belekeverem a sütőport, és felváltva lisztet - és joghurtot kever...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával és a sütőporral jól elkeverjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a linzerkarikákat. Minden második karika közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csigakeksz két tésztájához a hozzávalókat külön-külön összekeverjük és összegyúrjuk. (Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá egy kevés tejfölt.) A keksztésztákból cipót formázunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetnyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes