menu

Családireceptkönyv.hu

Betyár leves


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy hagyma
20dkg koloszvári szalonna
500 g gulyáshús (lapocka )
1 kaliforniaia paprika piros
1 pupos kiskanál paradicsom püré
4 gerezd fokhagyma
4 evökanál étolaj
500 g burgonya
300 g gomba
3 közepes sárgarépa
2 fehér répa
zeller szár pl angol zeller
petrezselyem
örölt pirospaprika
örölt bors

2dl tejföl
viz
liszt 3 evökanál
tojás és liszt a csipetkéhez
lestyán vagy kapor

Elkészítés:


1 nagy hagyma, 20dkg koloszvári szalonna, paprika kalifoniai paprika étolaj.
készitünk egy pörköltalapot majd a paradicsompürét is és a fokhagymát is hozzádjuk még pár percig piritjuk és hozzáadjuk a kockára fölvágott húst. Fehéredésig kevergetjük a pörköltalapon a hust,közben az örölt pirospaprikát és az örölt borsot is hozzáadjuk. Fölöntjük annyi vízzel amennyi elepi. Amikor már szinte puha a hus akkor mehet hozzá az kockára fölvágott burgonya és a tetszés szerint fölvágott gomba, zöldségek.Fölöntjük még vizzel. Közben tojás és annyi liszt hozzáadásával amennyit föl vesz a tészta kemény csipetke tésztát gyúrunk és csipetkét készitünk Amikor a hus és a burgonya zöldségek is puhára fött akkor, izlésünknek megfelelöen lestyánt vagy kaport teszünk a levesbe. elkészitjük a lisztböl és tejfölböl viz hozzáadásával a habarást és behabarjuk a levest. A csipetke tésztát is belefözzük. Pár percig össze forraljuk és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha lestyánnal készül akkor alföldi betyár levest készitünk.
kaporral viszont már bakonyi betyár levesünk lesz.

Betyár leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Kakukkfüves burgonyakrémleves
Kakukkfüves burgonyakrémleves

A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát felkarikázzuk, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A felhevített olívaolajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé leves:
Karalábé leves:

megtisztítom a zöldségeket, a karalábét vékony csíkokra, a zöldséget répát karikára vágom. Zsiradékon félpuhára párolom, majd félreveszem a tűzről nagyon kevés pirospaprikával megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Egy fazékban felforraljuk a vizet, beletesszük a húsleveskockát, a sót és a babérlevelet. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a hagymaszeleteket 8-10 perc alatt addig sütjük b...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)
Mentás cukkinikrémleves borsóval (Zé)

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon lepirítjuk, pár perc után pedig hozzádobjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. A cukkinit kisebb kockákra vágjuk és a hagymához ad...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk