étolaj
1 közepes vöröshagyma
4 nagy gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
1 nagyon kicsi fej káposzta
4- 5 szem burgonya
örölt bors
majoranna
kömény
só
debreceni kolbász
2-3 evökanál liszt
2 dl tejföl
A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvágott káposztát tetszés szerint fölvágott burgonyát is beletesszük a fazékba és fölengedjük annyi vizzel amennyi jól ellepi. Addig fözzük ameddig megpuhul a burgonya és mehet bele a földarabolt debreceni is. Elkészitjük a lisztel és teföllel a habarást és behabarjuk a levest.Pár percig még összefüzzük forraljuk.
1. A húst vágd fel egyforma kisebb kockákra 2. A csipetke tésztát előre, külön sós vízben egy evő¬kanál olaj hozzáadásával megfőzöd, leöblíted és lecsepegteted. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMossuk meg a csicseriborsót, majd áztassuk be 30 percre. Cseréljük le a vizet róla és tegyük egy edénybe, öntsük rá a vizet. Tisztítsuk meg a répát és a burgonyát, majd vágjuk fel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepesa húst elkészítettem pörköltnek ,hozzá tettem a zöldségeket mikor félig megfőtt a vajbabot és a krumpli kockákat picit berántotta,ízesítettem még őrölt borssal..
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felkarikázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a répákat, a gombát és az apróra vágott hagymát. Ha kész, megszórjuk 1 csapott evőkanál lis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű