menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel recept


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


800 g sertés rövidkaraj
4 nagy fej vöröshagyma
130 g bacon
400 ml habtejszín
1 dl napraforgó olaj
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
1 db leveskocka (marhahúsleves)
400 ml víz
1 ek balzsamecet
1 púpozott ek finomliszt
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A vöröshagymákat héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikákra fölvágjuk, a baconszalonnát felkockázzuk. A húst fölszeleteljük 8 szeletre
Egy serpenyőbe olajat öntünk, és elkezdjük sütni a hagymát és a baconszalonnát addig, amíg kezd egy kis színe lenni a hagymának. Fokhagymapréselővel rápréseljük a fokhagymát, jól összekeverjük, 1 jó evőkanál balzsamecetet ráöntünk.
Egy tányérra kiszedjük a hagymát és a baconszalonnát. A húst őrölt borssal fűszerezzük, és a maradék olajban majdnem készre sütjük.
Miután kisült a hús, félretesszük, ha sok az olajmaradék, akkor öntünk le belőle. Egy evőkanál liszttel megszórjuk, összekeverjük (mintha rántást készítenénk), és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
Fölengedjük a tejszínnel, visszatesszük a hússzeleteket, hagymát, baconszalonnát. Öntünk hozzá 400 ml vizet, és a marhahúsleves-kockát is belemorzsoljuk.
Elkezdjük főzni. Forrás után letakarjuk egy födővel, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús megpuhul. Én a tűzhelyem legalacsonyabb fokán szoktam.
Nekem nem kellett hozzá só, mert a baconszalonna és a leveskocka tartalmazott annyit. Tanácsos közben kóstolgatni, és csak utána sózni, ha még szükséges. Jó étvágyat.

Hagymás-tejszínes szelet balzsamecettel recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Kolbásszal töltött karaj - sk
Kolbásszal töltött karaj - sk

link

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)
Egyben sült fűszeres karaj (Sóbors)

A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis pite
Cukkinis pite

A cukkinit héjastól lereszeljük, majd besózva állni hagyjuk. 1 óra elteltével alaposan átmossuk, majd kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált hússal, a tojásokkal, a fűszerekkel. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Amerikai szaftos tarja
Amerikai szaftos tarja

A tarját kb másfél centis szeletekre vágjuk. A széleit több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Borsozzuk. A ketchupot összekeverjük a worchestershire...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk