menu

Családireceptkönyv.hu

Karalábéleves húgombóccal


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


étolaj
2 db közepes karalábé
1közepes vöröshagyma fele
2 gerezd fokhagyma
1 közepesméretü petrezselyem gyökér
2 nagyobb sárgarépa
1 zelleszár (angol vagy halványitó zeller )
petrezselyem izlészerint
paprika
lestyán izlészerint kb száritott egy pupos evökanál
1 dl tejszin 1 dl tejföl és kb 2 evökanál liszt
leveskocka hus vagy zöldségleves

gombóc
300 g darált hus sertés
70 g rizs amit kevés vizben elöre fözünk
3 fokhagyma gerezd
1 közepesméretö vöröshagyma fele
öröltbors

1egész tojás
snittlauch - metélöhagyma izlésszerint kb egy evökanálra valo.

Galuska
1 egész tojás és annyi liszt amennyit a tojás fölvesz

Elkészítés:


Leves elkészitése
A vöröshagymát apróra vágjuk és étolajon megdinszteljük majd megszórjuk fokhagymával kicsit megfutatjuk és a fölkockázott karalábét , sárgarépát petrezselyem gyökeret paprikát zellerszárát a fazékba teszük és fölöntjük annyi vízzel amennyi jól ellepi. Majd sózzuk füszerezzük az öröltborssal és hozzáadjuk a leveskockát.
Vigyázat, mert a leveskocka is tartalmaz sót.

Gombóc készitése
A riszt kb 1dl vizzel fözzük kb félig lesz puha igy.
Apróra fölvágjuk a hozzávalókat füszerezzük a hust és az összes hozzávalót egynemü masszává gyúrjuk.
miután a leves fölfort kb fél kiskanál mennyiségü masszábol
kicsi gombócokat formálunk és a leveshez adjuk
Vizet pótoljuk szükség esetén. 10 15 percig ne keverjük meg a levest mert a gombócok még szétesnek nyers állapotukban

Tojást jól fölvejük és liszt hozzáadásával galuskatésztát készitünk.

Miután minden megpuhult levesünkbe akkor megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, lestyánnal.
tejszint a lisztel csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk a tejföl és behabarjuk.
A forrásba lévö levesünkbe eg kiskanál segitségével apró galuska tésztát szaggatunk.

Karalábéleves húgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Soupe a L’Oignon -
Soupe a L’Oignon -

Egy öntöttvas lábasban, lassú tűzön megolvasztjuk a vajat az olívaolajjal és hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd lefedve 15 percet pároljuk. Időnként megkeverjük. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Káposztaleves
Káposztaleves

1. Feldaraboljuk a káposztát 1-1,5 centis kockákra vagy laskára vágjuk. 2. Felaprítjuk a hagymát, felkockázzuk a kolbászt és a virslit. 3. Feltesszük párolódni a hagymát és a káp...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsom leves
Paradicsom leves

Elkészítés: Olajból, lisztből vékony rántást készítünk. Majd felöntjük paradicsomlével. Ízesítjük zellerlevéllel, köménnyel, sóval, pici cukorral. Ha felforrt, már kész is. Reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sóskaleves
Sóskaleves

1;Ha friss sóska, akkor megpárolom, turmixban pépesítem vagy mirelit pürét veszek. Ízlés szerint felöntöm vízzel, növényi tejjel vagy növényi tejszínnel. Összerotyogtatom, pici só,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk