menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros burgonya leves


Írta:

Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


130 g füstölt szalonna
étolaj
1 közepes nagyságu vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 pupos kiskanál örölt füszerpaprika
1 pupos evökanál liszt
1 nagy petrezselyem gyökér
2 nagy sárgarépa
1 csokor petrezselyem zöld
2 halványitó zellerszár
1 db paprika

öröltbors
5-6 közepesnagyságu burgonya
levestészta .

Elkészítés:


A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk és kevés zsiradékon megpiritjuk. Megszórjuk egy pupos evökanál lisztel,
majd az apróra vágott fokhagymával és az örölt paprikávál.
Jól összekeverjük.
Tetszés szerint földarabolt zöldségeket, a nagyobb kockára vágott burgonyát is hozzáadjuk.
Fölengedjük annyi vizzel amennyi ellepi.
Majd füszerezzük.
Amikor már majdnem kész akkor még levestésztával is gazdagitjuk és készre fözzük.
Én eperlevelet szoktam adni hozzá vagy 1 tojásbol készült galuska tészat.
Szükség szerint vizet pótoljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én szokktam alkalmanként még füstöltkolbászt vagy husgombócot is a levesbe fözni,ugy még izletesebb lesz.

Magyaros burgonya leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldségleves
Zöldségleves

A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikázzuk, a többi zöldséget kisebb darabokra szeleteljük. Minimális zsiradékon átpirítjuk, majd felöntjük kb. 1 l vízzel. Beletesszük a papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karfiol leves
Karfiol leves

1. A zöldségeket olajon kicsit megdinszteljük, felöntjük vízzel, hozzátesszük a leveskockát, és főni tesszük. 2. Amikor majdnem puha, hozzáadjuk a rózsáira szedett, alaposan me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplileves /másképp/
krumplileves /másképp/

A krumplit meghámozom, megmosom és apró kockára vágom. A fokhagymát megpucolom és apróra vágom. A vajat/margarint/ a fokhagymával és a liszttel picit megpirítom, majd felöntöm a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk