menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomos halkonzerv


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 kg hal (feje, uszonyai és farka nélkül, kitisztítva, megpucolva, de én filéből szoktam készíteni, így gyorsabb és nincs szálka benne),
1 deci ecet, kiegészítve negyed literig paradicsomlével,
1 deci olaj, kiegészítve negyed literig vízzel,
2 deci víz,
8 babérlevél,
2 evőkanál só,
30 szem bors,
fél liter paradicsom (dobozos), 2 fej hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa (ezek apróra vágva)

Elkészítés:


Mindent beleraksz egy kuktába és lassú tűzön két és fél órát főzöd, amíg a szálka is megpuhul és szétfő. Mivel én filét használtam nem kellett ennyit főzni. Nem szabad kavarni, esetleg rázogasd meg, mert szétesik a halhús. Én csíkokra vágtam, úgy raktam bele, és főztem míg két ujjnyi lé maradt a tetején.

Nagyon ajánlom, mert üvegekbe rakva, hűtőben, eláll elég sokáig, bár szerintem hamar elfogy, mert finom.

Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható!

Paradicsomos halkonzerv

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Apaci
Rántott ecetes hal
Rántott ecetes hal

A szokásos módon kirántom a halat, és közepes vékony szeletekre hagymát vágok. 8 liter vizet felforralok (mi ennyit készítünk, ebből 20 literes edénnyel lesz) amibe a következő...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Harcsapaprikás csuszatésztával
Harcsapaprikás csuszatésztával

A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, aprított kápiával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha már eléggé megdinsztelő...

Elkészítési idő: 40 min
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL
SZEZÁM MAGOS RÁNTOTT HAL...KRUMPLIPÜRÉVEL

A HAL DARABOKAT BESÓZZUK MAJD PANÍROZZUK ÚGY,HOGY A ZSEMLEMORZSÁT ÖSSZEKEVERJÜK A SZEZÁM MAGGAL A MEGPUCOLT KRUMPLIT SÓS VÍZBEN MEGFŐZZÜK MAJD ÖSSZENYOMJUK A VAJJAL TEJJEL HABOSRA...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Harcsafilé a főszakács kedvére
Harcsafilé a főszakács kedvére

A krumplit és a hagymát felvágjuk, összedolgozzuk a sóval, a borssal, a vajjal és a kakukkfűvel. Tepsibe tesszük és letakarva 50 percig sütjük, közben meg-meg forgatjuk. A halat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk