menu

Családireceptkönyv.hu

Souvlaki


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéstarja
30 ml citromlé (1,1/2 citrom leve)
3 gerezd fokhagyma
8 ek olívaolaj
1 kk oregánó
fekete bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés:


A sertéshúst kisebb szeletekre vágjuk.
Elkészítjük a páclevet, majd bepácoljuk a felszeletelt húst. Jó, ha egy éjszakán keresztül áll a páclében.
Majd grillezés előtt a fapálcikákat vízbe áztatjuk, feltűzzük rá a húsdarabokat, és grillezzük.

Souvlaki

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe,majd jól kinyomkodjuk .a darált húsból fasírtot készítünk,4 db tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és tojásszeletelővel karikákra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

1. A csülökhúst felkockázzuk. 2. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. 3. Lehúzzuk a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a hú...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Pincepörkölt (klasszikus)
Pincepörkölt (klasszikus)

A bográcsban felhevítem a zsírt és aranysárgára pirítom rajta az apróra vágott hagymát. Most belekeverem a felkockázott húst. Pár perc múlva megsózom, majd időnként kevergetve a ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Máj - Gombás, pirított máj
Máj - Gombás, pirított máj

1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk