1 közepes vöröshagyma
4 közepes gerezd fokhagyma
1 fél piros kaliforniai paprika ( ha kicsi akkor mehet bele 1 egész is.)
2 közepes fehérrépa
3 közepes sárgarépa
1 szár halványitó zeller
petrezselyem
1 husleveskocka
só
öröltbors
1 jó evökanál száritott tárkony, lehet többet is.
1 dl tejföl
1 dl tejszin
kb 2 liter viz
kb két evökanál liszt habaráshoz
ét olaj
A galuska tésztához
2 tojás és liszt annyi amennyi szükséges.
A vöröshagymát kockaformára fölvágjuk és kevés ét olajon megpiritjuk dinszteljük. Amikor már szép a szine akkor a földarabolt fokhyamát is hozzáadjuk jol össze keverjük annyi elég a fokhagymának.
A tetszölegesen fölvágott zöldségeket is hozzáadjuk, fölengedjük vizzel.Tárkony kivételével füszerezzük.
A zöldségeket puhára fözzük.
Elkészitjük a tejföl és a tejszinnel liszt hozzáadásával a habarást. Majd behabarjuk a levesünket. Megszórjuk a tárkonyal. Majd beleszaggatjuk egy kiskanál segitségével a tojás és liszt keverékéböl készült galuska tésztánkat.
készre fözzük.
Jó étvágyat.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott zöldhagymát, paprikát, hozzátesszük a gombát, a fölszeletelt zöldségeket ( borsót a végén tesszük bele), majd a felkockázott csirkemellet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is. Majd visszaves...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket apróra vágjuk, 10 percig pirítjuk az olajon, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük. Turmix gépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított tyúkot feldarabolom és oda teszem 4 liter hideg vízben főzni. Amikor felforrt a habját leszedem, és kb 30 perc múlva hozzáadom a megmosott, és feldarabolt zöldségek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű