400 g eper
400 ml habtejszín
400 g crème fraîche (vagy sűrű tejföl)
120 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kk citromlé
2 csomag habfixáló
Az epret pürésítjük.
Tejfölt, porcukort, 1 kiskanál citromlevet és a vaníliás cukort jól összekeverjük
A tejszínhez hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és habosítjuk. Majd a tejfölös krémmel összekeverjük.
Poharakba töltjük, nekem öt db, 250 ml pohár lett ebből a mennyiségből.
A tejszínes krémre ráöntjük a pürésített epret.
Kb. 1 órát hűtjük, majd fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!
A tojásokat robot géppel fehéredésig keverjük a cukorral, csipet sóval, van.cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük. A gáztepsiben sütjük sütőpapir...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: NehézElkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Felolvasztjuk az étcsokit a vajjal. Közben összekeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Bele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük. 2. A 24 cm átmérőjű kapcsos formát kibéleljük sütőpapírral, az oldalát kivajazzuk. 3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét sóval habbá verjük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a zsírt a tojással keverjük ki. Egy másik tálba rakjuk bele a joghurtot, lisztet, cukrot, sütőport majd hozzáadom a zsíros tojást és kézi mixerel kavarjuk ki jól. Lisz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű