menu

Családireceptkönyv.hu

Tojás leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ètolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
örölt pirospaprika
2 liter viz
kömény
öröltbors
1 husleveskocka
2 babérlevél
2dl tejföl
Tojás 4 db ( izlés szerint )
1 evökanál ecet.

Elkészítés:


A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük.
Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól összekeverjük és fölengedjük kb 2. l vízzel.
Füszerezzük, forrás után Jó 15 percig lassu tüzön összefözzük az izeket,majd készítünk a lisztel és tejfölell egy habarást és a levesbe öntjük összefözzük . A tojásokat fölverés után bele is csúrgathatjuk vagy egészben tesszük a levesbe. Egy merökanálba egyesével bele ütjük és óvatosan a levesbe teszük ilyenkor már nem keverjük meg. Pár percig még fözzük a levest. A végén ecettel izesitjük

Tojás leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Janee
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A tisztított kelbimbót (kelkáposztát) sós, vegetás, borsos vízben puhára főzzük kb. 15 perc alatt. Míg fő a zöldség, a szalonnát apró kockára vágjuk, száraz serpenyőben kipirítj...

Elkészítési idő: 30-35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári gulyás
Kolozsvári gulyás

A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
Zöldbableves konzerv zöldbabból
Zöldbableves konzerv zöldbabból

Magyaros, petrezselymes rántást készítünk. A rántást hideg vízzel felöntve, simára keverjük, hozzáadjuk a konzervbab leszűrt levét és állandó kevergetéssel felforraljuk. Megízleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk