menu

Családireceptkönyv.hu

Párizsi (csoki)krém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tejszín
Cukor
Vaj
Kakaópor

Elkészítés:


Tejszínt és cukrot felfőzzük, formáljuk, szálasan felfut, és néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a vajat, ha elolvadt a krémben a vaj, ismét forraljuk pár percig. Levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport. És kész!!
Amíg kihűl, néha megkeverjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha túl híg, kakaóval, vajjal sűríthető.
Ha tortatöltéshez, -kenéshez kell, sűrűbb krém szükséges.
Tejszín helyett lehet tej is, ez esetben több vaj kell.
A kész krém változatosak ízesíthető is: chillivel és/vagy kandírozott naracshéjjal, levendulával, gyömbérrel, mindenféle olajos maggal, aszalt gyümölccsel, darált grillázzsal vagy karamellel, mézes puszedlivel, darabokra tört habkarikával stb.
Hűtőben sokáig eláll, fagyasztható is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Összeszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Robotgéppel magas fokozaton habosra verjük az egész tojásokat a cukorral. 3-4 adagban hozzákeverjük a lisztet, az olajat, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: brigz
Csokis cruffins
Csokis cruffins

A puha vajat elkeverjük a liszttel, és hozzáadjuk a vizet, a kovászt, a cukrot és a sót, majd kemény tésztává gyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és szobahőmérsékleten egy órá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kókuszos-foltos kocka
Kókuszos-foltos kocka

♥ Tészta Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot elfelezzük, felét a sárgájához adjuk, felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Kókuszos-kekszes korong
Kókuszos-kekszes korong

A kekszet por állagúra törjük. Hozzáadjuk a cukrot, a kókuszreszeléket és a felolvasztott vajat. Elkeverjük, tejjel lazítjuk. Addig dolgozzuk, amíg a hozzávalók a tejjel is jó alap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk