12 dkg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál repceméz/ édesítő
25 dkg étcsokoládé
6 tojás
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
3 evőkanál tejszín
A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is. Ezt követően a tojások sárgáját is belekeverjük, majd az egészet összevegyítjük a tojáshabbal. Kivajazott sütőformába öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Az étcsokoládét közben vízgőz fölött megolvasszuk és hozzákeverjük a vajat és a tejszínt is, majd elkenjük a sütemény tetején. Mikor a bevonat megszilárdult, szeletelhetjük is.
-15 kg margarin + 15 dkg cukor , habosra keverni -8 tojássárgája + 5 cs vaníliás cukor + 9 ek liszt + 1 l tej, ezeket összedolgozni -8 tojásfehérje + 15 dkg cukor, kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy 26 cm-es tortaformába folpackot teszünk, a kávéba belerakjuk a rumaromát. Beleforgatjuk a babapiskótákat és a tortaaljára tesszük úgyhogy ne maradjon hézag közöttük. Megfőzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval jól kidagasztjuk, megkelesztjük. Pogácsát, vagy lekváros kiflit készíthetünk belőle.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű