menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök pékné módra (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a csülök megfőzéséhez:
egy szép nagy hátsó sertéscsülök
2 db sárgarépa
egy zeller negyede
2 db petrezselyemgyökér
2 fej vöröshagyma
1 gerezd kelkáposzta
1 egész fej fokhagyma
1 karalábé
4-5 babérlevél
só, bors

Hozzávalók a csülök sütéséhez:
3-4 db édesburgonya
egy zeller 3/4-e (magyarul a főzésből megmaradt zeller)
4-5 db vöröshagyma
kakukkfű
4-5 gerezd fokhagyma
3 dl folyékony kacsazsír

Elkészítés:


Mosd meg és tisztítsd meg a sertéscsülköt, majd fogj egy akkora főzőedényt, amibe belefér a zöldségekkel együtt. Rakd is bele a húst, majd hámozd meg a sárgarépákat és vágd őket négy, vagy nyolc felé és tedd bele ezt is a hús mellé. Majd hámozd meg a zellert is, de ennek csak a negyedét rakd bele a hús mellé, tetszés szerinti nagyobb darabokra vághatod. A maradék zellert majd sütéskor fogjuk felhasználni.
Tisztítsd meg a petrezselyemgyökereket is, vágd ketté és rakd bele ezt is az edénybe.
Fogj két vöröshagymát, szedd le a héját, mosd meg és kettévágva rakd ezeket is a levesbe. Majd egy egész fej, megtisztított fokhagymát is gerezdenként tegyél bele a hús mellé.
Dobd még bele a meghámozott, negyedekre vágott karalábét és egy kis kelkáposzta gerezdet is (a maradékból készíthetsz kelkáposzta levest, vagy -főzeléket is akár).
Öntsd fel annyi hideg vízzel (lehetőleg szűrt vízzel), amennyi ellepi. Sózd, borsozd és rakj bele babérleveleket is. Majd közepes lángon, kb. 3 óra alatt főzd puhára.

És a sütés...
Ha megfőtt a csülök, akkor csontozd ki, majd a húst nagyobb darabokra vágva, vagy tépve pakold bele egy jó nagy tepsibe, amibe még a mellé pakolt zöldségek is el fognak férni.
Majd hámozd meg az édesburgonyát, a zellert és vágd őket nagyobb hasáb szeletekre és pakold bele a tepsibe. A fokhagyma gerezdeket is pucold meg és pakold a tepsibe, illetve a megtisztított, megfelezett vöröshagymákat is.
Szórd meg ízlés szerint kakukkfűvel, és locsold meg a folyékony kacsazsír felével. Majd told be a sütőbe 180 fokon 1,5-2 órára és félidőben forgasd meg a húst és a zöldségeket is, illetve öntsd rá a maradék kacsazsírt is.
Érdemes 5 órát várni rá, mert nagyon-nagyon finom és igen kiadós. :)

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/csulok_pekne_modra

Csülök pékné módra (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sörben sült fokhagymás csülök
Sörben sült fokhagymás csülök

Lépés 1 A csülköket mossuk meg(ha kell kicsit perzseljük meg) és rakjuk egy nagyobb fazékba. Engedjünk rá hideg vizet és kezdjük el főzni. Ha felforrt,akkor habozzuk le és adju...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Sült tarja párolt lilakáposztával
Sült tarja párolt lilakáposztával

A húst megtisztítjuk az inaktól, esetleges csontoktól. Sóval és tört színes borssal átdörzsöljük, beletesszük egy sütőzacskóba. Mellérakjuk a darabokra vágott hagymát, fokhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Sült Csülök
Sült Csülök

A csülköket előző este megmostam, majd papír törlővel szárazra töröltem. 1 fej fokhagymát megpucpltam s fokhagymanyomón lenyomtam majd hozzá kevertem 1 ek sót, borsot, köményt s ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk