menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres sült csülök (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


sertéscsülök

frissen őrölt színes bors
egész kömény
natúr fokhagymapor
mindenmentes házi mustár
fokhagyma
zsír
hagyma, zöldség, répa, édesburgonya, zeller

Elkészítés:


A pác a titka az egésznek, lássuk hát! Összekeverjük a következőket: só, frissen őrölt színes bors, fokhagyma – granulátum (natúr!), egész kömény. Ezzel bedörgöljük a csodaszép, vékony zsírréteggel körbefuttatott csülköt amit vettünk, közben óriási önuralommal nem folyatjuk rá a nyálunkat arra gondolva, hogy holnap ebből ugyan nem adunk senkinek! Ha ezzel megvagyunk, natúr, mindenmentes mustárral kenjük meg az egész húst és egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Miután a pác megtette hatását, az ízek összeértek és eljött a sütés ideje, kizsírozott tepsibe tesszük a husit, kevés vizet öntünk alá és mellépakolgatunk annyi zöldséget, amennyit csak szeretnénk: vörös – és fokhagyma, répa, zeller, aki nem AI – beteg: paradicsom, paprika. Lefóliázzuk és 180 fokon kb. 2 óra alatt megsütjük.
Miután a hús megpuhult, levesszük a fóliát, a hőfokot kicsit feljebb tekerjük és szép ropogósra pirítjuk a tetejét, közben folyamatosan locsolgatjuk a belőle kisült zsírral. Ha tovább akarjuk fokozni az íz – és illatorgiát, frissen zúzott fokhagymát tegyünk a tetejére az utolsó 15 - 20 percben!
Köretként répapürét készítettem hozzá, de tetszés szerint zellert, karfiolt, karalábét vagy édesburgonyát sós vízben puhára főzünk, jó nagy kanál kókuszzsírt, némi sót és szerecsendiót adunk hozzá, botmixerrel pépesítjük és tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/52-fuszeres-sult-csulok-paleo-palanett.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csülök - Sült babos káposzta - OK
Csülök - Sült babos káposzta - OK

1. A babot a csülökkel megfőzöm majdnem puhára. 2. A nem túl savanyú hordós káposztát is előfőzöm, a végén teszek bele egy kis kész lecsót, besűrítem fokhagymás rántással....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Borzaska
Borzaska

A húsokat egy kicsit klopfolom ki, sózom, borsozom, A krumplit meghámozom, lereszelem, majd kinyomkodom belőle a vizet, hozzáadom a lereszelt fokhagymát, vöröshagymát, tojást. an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Holstein szelet
Holstein szelet

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns tejszines sertésszelet
Pikáns tejszines sertésszelet

A húst felszeleteljük .sóval, borssal ízesítjük. -lisztbe forgatjuk ,a margarinon vagy olajon átsütjük,tálba szedjük a megmaradt zsiradékba szorjuk a cukrot kicsit piritjuk,majd...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk