400 gr gyömbér
1 liter víz (lehetőleg szűrt)
100 gr xilit, vagy eritrit
2 citrom héja és leve
A gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, hogy elolvadjon a xilit. Ha felolvadt, akkor főzd bele a citrom héjat és a levet is, majd vedd is le a tűzről és kb. 40-45 percig pihentesd. Ha tovább hagyod, akkor nagyon erős lesz a főzet a gyömbér miatt. :)
Szűrd le, majd töltsd üvegbe.
http://www.szer-etet.hu/gyomberszorp
Egy 5 literes uborkás üvegbe töltjük a tejet és a szeszt, beletesszük a héjastól felkarikázott citromot, a hosszában kettévágott vaníliát és a cukrot. Az üveget lekötjük, szobahőmé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBeleteszünk egy hatalmas csokor citromfüvet egy lábasba és felöntjük vízzel. Hűtőbe tesszük és másnapig állni hagyjuk. Másnap 10-15 percig felforraljuk, majd finom szűrőn szűrjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz őszibarack héját lehúzzuk, a magját eltávolítjuk, a húsát a citromlével és a cukorral együtt turmixoljuk. Nagyobb pohárba tesszük a jeget, a citromszeleteket, rákanalazzuk a bar...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt tegyük fel melegedni, olvasszuk fel benne a darabokra tört csokoládét. Ha szépen egyneművé vált, a lefőzött presszó kávéra öntsük rá, szórjunk bele chilit, a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű