menu

Családireceptkönyv.hu

Totu (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 8-10 tojásfehérje
egy csipet só
10%-os ételecet (a víz mennyiségétől függ mennyi kell bele)

Elkészítés:


A totu készítéséhez először is egy kis sóval verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket. Majd egy jó nagy edénybe rakj fel a tűzre vizet (lehetőleg szűrt vizet) és rakj bele annyi 10%-os ecetet, hogy érezni lehesen a víz ízén az ecetet (kóstold meg bátran) és forrald fel.
Ha már forr a víz, akkor rakd bele a kemény tojáshabot is és forgasd meg a vízben, hogy mindenhol érje az ecetes víz. Vigyázz mert hamar kifut, maradj végig mellette és néha vedd vissza a hőfokot.
Látni fogod, ahogy túrósodik a tojásfehérje, nem kell sokáig csak pár percig forgatni a habot a vízben. Majd szedd ki egy szűrőbe és hagyd állni, hogy jól kifolyja magát.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/totu

Totu (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olasz szalámirecept 500 éves
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Olasz szalámirecept 500 éves

Kockázzuk fel a húst és a szalonnát (1 cmx1 cm) 2. Keverjük össze őket és keverjük hozzá a sót, 1 zacskó borsot egészben, 1 zacskónyit pedig durvára törve. Kb. ugyanennyi szintén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kecsketejből (Banadics Anikó VUK)
Kecsketejből (Banadics Anikó VUK)

Joghurt készítése: Forralt és visszahűtött tejből készítem. Segítségemre van egy Lidl-ben vásárolt joghurtkészítő gép. Nem került háromezer forintnál többe, és nagyon hasznos kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás-sajtos tekercs
Sonkás-sajtos tekercs

Tészta: a friss élesztőt felfuttatjuk a cukorral, a hozzávalókat összekeverjük. 1 óra alatt 2*-ére kelesztjük Töltelék: Sonkát vékony kockára vágjuk, olajon átpirítjuk (ne legy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Virslis falatkák
Virslis falatkák

Az előrefagyasztott leveles tésztát kiengedjük. Ha szükséges, ki is nyújtjuk felengedés után. (kb. fél cm vastagságú legyen.) A tésztát 6 cm* 8 cm-es darabokra vágjuk, a darabkák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk