60 dkg liszt,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
1 vaníliáscukor,
4 evőkanál méz,
1,5 dl tej.
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk belőle (tepsi hátán).
Krém :
8 dkg lisztet
6 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük.
30 dkg vajat (Ráma),
3 dkg kakaót
25 dkg porcukorral és egy rumaromával kikeverünk (géppel gyorsabb!). Ha a főzött krém (tej + liszt) kihűlt, a vajas krémmel összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
Tetejére c s o k i m á z kerül.
Megjegyzés: mivel a tészta mézzel készül, célszerű csak másnap felszeletelni!
A fentieket összegyúrjuk és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán.
A kiflit kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, tepsibe szétterítjük. A tejet a fele vaníliás cukorral fölforraljuk, diónyi vajat dobunk bele, a kifli karikákat ezzel meglocsoljuk. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször a golyókat készítsük el: a hozzávalókat simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk raj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű