menu

Családireceptkönyv.hu

Ersei gombakrém leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg erdei gomba vegyesen
2 dl tejszín
1 liter szárnyas alaplé vagy víz
1 evőkanál libazsír
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
fokhagymás pirítós

Elkészítés:


Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és fedő alatt 15 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk egy kézimixer segítségével, hozzáadjuk a tejszínt. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, fokhagymás pirítóssal kínáljuk.

Ersei gombakrém leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes karalábé-krémleves
Tejszínes karalábé-krémleves

A karalábékat és a krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, és apróra kockázzuk. Egy kis fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleszó...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Foghagymakrém leves
Foghagymakrém leves

Finomra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, kevés ideig együtt pirítjuk, majd beszórjuk a liszttel, és felengedjük a húslevessel. A hagymákat puhá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hilda
Saláta leves (anyukától)
Avatar Hilda Kedvelnék
Saláta leves (anyukától)

Szalonnat lepiritjuk, ha tul sok a zsirja kiveszunk belole. Az egy tojasbol palacsintatojast sutunk a szalonnan es annak zsirjan. Felverjuk a tojast es keves porpaprikat teszzunk...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Paradicsomleves
Paradicsomleves

A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és apránként felengedjük vízzel. Közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk