menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg meggy (magozott)
15 dkg cukor (kristály)
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
3 evőkanál finomliszt
2.5 dl tejföl (zsíros)

Elkészítés:


A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük.
A lisztet 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, vízzel vagy a meggyleves levével kicsit hígítjuk, a leveshez öntjük, miközben azt folyamatosan kevergetjük.
Addig főzzük lassú tűzön, míg besűrűsödik.
Hűtve fogyasztjuk.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

megfözzük

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös, sajtos csirkemell
Tejfölös, sajtos csirkemell

A csirkemellet alaposan megmossuk, majd félbevágjuk mind a 4 fél darabot, így lesz 8 szelet csirkemellünk, amiket sóval, borssal picit meghintünk. Előveszünk egy serpenyőt, bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  SZALONTÜDŐ
SZALONTÜDŐ

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk