5-8 szál rebarbara
pár szem málna (elhagyható)
keményítős cukor
A morzsához
1:1 arányban
liszt
mandulaforgács
vaj
cukor
A rebarbarát megtisztítjuk, és körülbelül két centis darabokra vágjuk. Egy piteformát vagy tepsit kikenünk vajjal, és egyenletesen elterítjük benne az összevágott rebarbarát. A tetejét megszórjuk kevés keményítős porcukorral, és sütőbe tesszük addig, amíg a rebarbara kicsit összeesik. Közben elkészítjük a morzsát. A vajat a liszttel, a cukorral és a mandulával összedolgozzuk. Miután kivettük a rebarbarát a sütőből, rámorzsoljuk a lisztes, mandulás keveréket. Ha szeretjük, tehetünk a rebarbarára pár szem málnát is. 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kínálhatjuk málnahabbal vagy fagylalttal.
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzá valókat össze gyúrjuk és még duplájára kel addig hagyjuk pihenni. Utána kinyújtjuk kiszaggatjuk és jól beolajozzuk. Ismét hagyjuk kelni utána lehet sütni. A maradékot olajo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük, és jól összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár kivételével az összes felsorolt hozzávalót összekeverjük egy kb. 15 cm-es átmérőjű műanyag, mély tálkában, majd 3 percre a mikróba tesszük. Amikor elkészült, kiborítjuk e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű