fél kg túró
1 nagy pohár tejföl
4 tojás
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
5 dkg kukorica liszt
kb 30 dkg liszt
vaníliás porcukor
1 csipet só
cukor ízlés szerint.
1 ü magozott meggy befőtt.
A liszteken kívül az összetevőket összekeverem, beleteszem a kukorica lisztet és annyi sima lisztet amennyit felvesz. Sűrű nokedli tészta állagot kell kapjunk. Legalább fél órát pihentetem, majd bő forró olajban kisütöm. Még forrón megszórom vaníliás porcukorral.
Ha a tésztába is akarunk tenni meggyet akkor kiveszünk a befőttből annyit amennyi fánkot akarunk megtölteni, a közepébe nyomjuk és így sütjük ki lassú tűzön.
A befőttet a levével együtt felforralom és besűrítem 1 evőkanál keményítővel, ha kell teszek bele cukrot. Tálalásnál a fánkot meglocsolom a mártással.
Heat oven to 425F (220C) degrees. Prepare pastry. Beat eggs slightly with rotary beater; beat in remaining ingredients. Pour into pastry lined pie pan. To prevent spills, p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot,puha margarint,mézet,a tojásokat habosra keverjük,majd apránként hozzá adjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgákat a cukorral elkeverjük, beletesszük a vajat, lisztet, a tejet és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Palacsintasütőben, forró olajban a palacsintáknak csak az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. 2. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. 3. Mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz