Tészta:
150 g liszt
150 g dió
4 tojás
250 g cukor
10 ek fekete kávé (ez nálunk 1 főzés)
1 csomag sütőpor
Csokikrém:
4 dl habtejszín
180 g csoki
100 g teavaj
100 g cukor
1 csomag habfixáló
Tetejére:
120 g csoki
pár csepp olaj
A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze.
A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze.
A tojásos keverékhez adjuk hozzá a diós lisztet, és kavarjuk homogénre.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk össze a tésztával.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig. (tűpróba)
A krémhez a csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és 2 dl tejszínt.
A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a csokikrémhez.
Ha kihűlt a tészta, vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.
A tetejére vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a pár csepp olajjal, majd a kenjük meg vele a tésztát.
Érdemes betenni a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
A meghámozott almák magházát kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. A bundázáshoz egy tálban sűrű masszát keverünk a lisztből, a cukorból, a tejből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. ) A megkelt tésztá...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesA tésztához 10 tojásból piskótát sütünk, majd kettévágjuk. A krémhez a pudingport a 8 dl tejjel sűrűre főzzük. A vajat és porcukrot habosra kavarjuk, belereszeljük a citromhéjat, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű