menu

Családireceptkönyv.hu

Méteres kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:28-30 cm formához
6 tojás sárgája
26 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl meleg víz
30 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
6 tojás fehérje
+
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál meleg víz
1 evőkanál olaj
Krém:
6 dl tej
2 csomag puncs puding vagy
(1cs.puncs-1 cs vanília puding)
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
mazsola, rum vagy rumaroma
Tetejére:
25-30 dkg étcsoki,4-5 kanál étolaj


Elkészítés:


1, A tojássárgáját cukorral jól kikavarjuk,apránként felváltva hozzáadjuk az olajat és vizet.
2, Hozzáadjuk a masszához a sütőporral elkevert lisztet,majd óvatosan keverjük bele a keményre vert tojásfehérjét.
3, A tészta felét őzgerinc formába tesszük,amit margarinnal kikenünk,ez lesz a sárga tésztánk.
4, A másik feléhez adjuk a 2 evőkanál kakaót,1 evőkanál víz és 1 evőkanál olajat.
4, Ha van 2 egyforma formánk,egyszerre süthetjük.Egyesével sütve először a sárga tésztát süssük ki.
5, Sütőt 180 fokra melegítsük ,süssük ki kb 25-30 perc alatt,a vége fele tűzpróbát alkalmazzunk. A kisült tésztát a formában hagy 10-15 percig,majd kiborítjuk.
6, A krémhez a margarint kikavarjuk porcukorral.
7, A tejben megfőzzük a pudingot,hozzáadjuk a rumba vagy aromába áztatott mazsolát,kavargatva kihűtjük.Kihűlés után apránként hozzáadjuk a kikavart margarinhoz.
8, Kb 1 cm szélesre vágjuk a rudakat.
9, A sütemény úgy állítjuk össze,hogy színben váltakozva ragasztjuk össze a sárga és barna tésztalapokat. Sárga-krém-barna.....míg el nem fogy a tésztánk.Két rudat készítsünk belőle.Marad krém,a tetejét is be lehet vonni krémmel.
10, Hűtőbe tesszük. Mikor megdermedt a krém, gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét belekeverjük az olajat, és bevonjuk vele a tésztát.
10, Mikor megkötött a csokoládé,ferdén kezdjük el felszeletelni a süteményt.Legkönnyebb forró vízbe mártott késsel.
Megjegyzés: Lehet kétféle pudinggal is elkészíteni,vanília és puncs pudinggal. –

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Pille szelet
Pille szelet

A szalagárét a tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapu...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromos szelet
Citromos szelet

A langyos tejben elkeverjük a szalalkálit, majd tésztát készítünk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 200 fokon 30×35-ös méretű tepsiben 4 lapot sütünk. A k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós zserbó.
Túrós zserbó.

Egy tálba beletenni a túrót, és villával kicsit összenyomkodni. Ezután hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a vaníliás pudingport, a reszelt citromh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Diós-túrós morzsa
Diós-túrós morzsa

A tojást kettéválasztjuk. A túrót burgonyanyomón áttörjük. A lisztet, a sütőport, az étkezési keményítőt összekeverjük. A sárgákat 2 evőkanál langyos vízzel és 1 evőkanál kristá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk