Hozzávalók: 20-30 dkg szeder, 14 dkg liszt, fél csomag sütőpor, 2 ek. kristálycukor, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaniliás cukor,fél citrom reszelt héja, 5 tojás, 1,5 dl tej, 15 dkg margarin, 1 teáskanál fahéj, 1 csipet só
Kettéválasztjuk tojásokat. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét 8 dkg porcukorral.
Habosra keverjük a margarint, a maradék porcukorral és a vaniliáscukorral. Beledolgozzuk a tojások sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a langyos tejet és a citromhéjat.
Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Kikent, kilisztezett tepsibe halmozzuk a tésztát, belepotyogtatjuk a szedret, majd megszórjuk a korábban elkevert fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
meggyel is finom
A tészta hozzávalóiból tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk, majd 4 lapot sütünk (tepsi méretűeket), de nem kell színesnek lennie a tésztának! A tejben elkeverjük a lisztet, és sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a citrom héjával,a 2 tojással és a kókuszzsírral.Hozzáteszek egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt.Ezt az egészet géppel krémesre keverem.Aztán beleteszek...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet vegyítjük a sóval és a cukorral, elmorzsoljuk a hideg vajjal, majd a víz és az ecet hozzáadásával összeállítjuk a tésztát. Fél órára hűtőbe tesszük. Közben...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű