tisztított, hámozott,
1 kg sárgarépa
1 kg petrezselyemgyökér
1 kg vegyes színes paprika
40 dkg zeller
20 dkg karfiol
20 dkg vöröshagyma
20 dkg paradicsom
20 dkg karalábé
2 fej fokhagyma
1-1 nagy csokor petrezselyem- és zeller zöld
Az összes megtisztított zöldséget, megmosni, lemérni, darabolni, darálni. Hozzákeverni fél kg durva sót. / a finom só nem jó, mert azzal nem lesz tartós./ Pihentetni 15-20 percet, amíg levet enged a sótól. Néha meg keverni. Ha már van lé, üvegekbe tömni. / ne maradjon benne levegőbuborék.
Egész évben elég ennyi.
A vöröshagymákat tisztítd meg és vágd vékony szeletekre. A szilvákat mosd meg, felezd és magozd ki. Hámozd meg és reszeld apróra a gyömbért. A kókuszzsíron kezdd el sütni a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése:Az olajat felmelegítem áthuzom rajta az darabolt zöldséget,a többi hozzávalót is beleborogatom megrottyantom kb fél óra, a keményítőt elkavarom 1 dl. Vízbe hozzáadom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBodza méz Az alap volt Mónika Oláh receptje 35 bodzavirág szárak nélkül kell bele 1 liter vízbe főzve 40 percig Leszűrve 1 kg cukorral s 1 citrom levével kavargatom a tűz fö...
Elkészítési idő: 3 ó 20 perc Nehézség: KönnyűAz epret szétválogatjuk és a 3, 5 kg-nyi nagyobb szemekről leszedjük a zöld csumát és a hibás részeket kivágjuk. A kiválogatott kis szemeket feldolgozásig a hűtőbe félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű