BL 55 Finomliszt: 300 g
Vaj/Margarin: 150 g
Cukor: 75 g
Só: 3 g
Darált dió: 40 g
Sütőpor:5 g
Tojás: 1 db
Tejföl: 75 g
habos diótöltelék
Tojásfehérje: 4 db
Cukor: 100 g
Darált dió: 100 g
Reszelt citromhéj: 1 db
Fahéj: kevés,
6-10 db szilva
kevés fahéj
porcukor
A liszt és a zsiradék elmorzsolása
2. A többi tészta képző alapanyag hozzáadásával tészta készítése
3. A tészta hűtőszekrényben való pihentetése 30 percen át
4. A habos diótöltelék elkészítése, a szilva felszeletelése
5. A tészta pihentetése után a kinyújtása, kb. 28cm átmérőjű 3cm magasságú piteformába való helyezése, a habos diótöltelékkel való egyenletes megtöltése, majd a gyümölcs felhelyezése, majd fahéjas porcukorral való meghintése. A maradék tésztából akár rács is készíthető, de a nélkül is megsüthető
6. Sütés: 185 C° előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell a pitét behelyezni és 30-35 percig sütni.
A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, 4 evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. Ráöntjük a felszeletelt kiflikre és 15-20 percig áztatj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézJól összedolgozzuk az összetevőket, hagyjuk állni 10 percig. Teszünk hozzá még egy pici vizet, ha úgy látjuk, hogy elég sűrű lett a tészta. Kisütjük és ízlés szerint töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom, kinyújtom, kikent tepsiben elhelyezem. A töltelék hozzávalóit összekeverem, hogy krémes állagú legyen. A tésztára terítem. 1 tojással megkenem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megszóráshoz: porcukor A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű