menu

Családireceptkönyv.hu

430. Isler 1.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g cukor
250 g vaj
300 g liszt
100 g dió (darált)
0.5 kk fahéj
10 g vaníliás cukor
kis rum
1 tojássárga
csipet só
citromhéj



töltés: lekvár

bevonat: 20 dkg étcsoki
2 ek olaj

Elkészítés:


A diót nyújtófával minél jobban összetörni, hozzá a többi anyag, összegyúrni. Amint összeáll, már jó is! Rá fólia, hűtőbe,30 percre. Ha túlgyúrjuk, törni fog. Ezután kinyújtani kb 3 mm vastagra. kerek, kb. 7- 10 cm kiszúróval szaggatni, sütőlemezre tenni.
180 fok 5-10 perc sütni.
Szép világosra, amint elkezdenek pirulni a tészták, azonnal kivenni, mert különben nagyon kiszáradnak!
Ha kisültek, és teljesen kihűltek a korongok, tölteni lekvárral, egy napig állni hagyni a betöltött tésztát, de legalább pár órát, hogy a lekvárt kissé beszívja, és ne csússzon szét, amikor vonjuk be a csokoládéval.
A csokoládét, vízgőzön felolvasztani, olajjal.
Az olvasztott csokoládéban mártani, jól lecsurgatni, szilikonos papírra tenni, míg meg nem köt rajtuk a csokoládé. A csokoládé bevonat minél vékonyabb legyen!
20 -25 db lesz.








430. Isler 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emőke
Cigányrétes
Cigányrétes

A tojásokat alaposan felverjük, szinte habosra. Összekeverjük a cukorral. Belevegyítjük a búzadarát, a lisztet a sót és a sütőport. Finoman mehet bele a túró, ne törjön össze....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Egyszerű bögrés palacsinta
Egyszerű bögrés palacsinta

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy csipet sóval és a cukrokkal simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Egy se...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés kefíres ribizlis
Bögrés kefíres ribizlis

1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral. 2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). 3. Ezután hozzáadjuk a kefírt, az olajat, tovább keverjük, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs
Gesztenyés - Gesztenyés tekercs

1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és alufólián kinyújtjuk. 2. A gesztenyemasszát villával összetöröm, és a többi hozzávalókkal összekeverem, és rákenem a tésztára, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk