6 tojás
15 dkg cukor
3 ek .liszt
15 dkg darált dió
1/2 cs.sütőpor
csipet só
Krém:
4,5 dl tej
4,5 ek. liszt
1,5 ek .őrölt kávé
15 g vaníliás cukor
37,5 dkg margarin
20 dkg cukor
8 ek darált dió
Teteje: 10 dkg olvasztott margarin
20 dkg étcsoki.
Piskótát sütni.
Krém: tej,liszt, kávé, vaníliás cukor sűrűre főzni,hűteni.
A margarint a cukorral kikeverni. A két krémet össze keverni, hozzá adni a diót.
A tésztára kenni a krémet.
Margarint és a csokit megolvasztani és a krém tetejére kenni.
. Tésztára kenjük. Megolvasszuk a margarint és a csokit összekeverjük és a krém tetejére kenjük.
A kifliket karikára vágjuk, összekeverjük a darált mákkal, cukorral és vaníliás cukorral. A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat elkeverjük egy kevés tejjel, majd a forrásban lévő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként vagy daráltjuk le a mandulát – egy kevés cukorral, hogy ne ragadjon le az aprítóba, én azonban mozsarat használtam, mert így tudtam kontrollálni, mennyire szeretném...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk az egyik cipócskát, majd a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral megszórjuk dióval, majd rátesszük a má...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű