25 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
3 tojás sárgája
2 ek. tejföl
2 ek.cukor
1 kk. szódabikarbóna
olaj a sütéshez
A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, és lisztezett nyújtódeszkán másfél centisre kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét is kiszúrjuk egy kisebb pohárral. Nem túl forró olajban kisütjük a közepéből kivájt kis darabokkal együtt. Lekvárral vagy édes tejföllel kínáljuk.
Szaggató: 6 - 7 cm és 3 cm
1.A töltelékhez egy tálban összekeverem a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. 2.Egy másik tálban összekeverem a rumot 1 evőkanál cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához felsoroltakat összegyúrni, 4 részre osztani, kinyújtani és 4 lapot sütni belőle. A pudingport felfőzni a tejjel, ha kihűlt, hozzáadni az előzőleg cukorral habosra kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű