menu

Családireceptkönyv.hu

435. Túrófánk


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg tehéntúró
3 tojás sárgája
2 ek. tejföl
2 ek.cukor
1 kk. szódabikarbóna
olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet összekeverjük az elmorzsolt túróval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a tejfölt, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összegyúrjuk, és lisztezett nyújtódeszkán másfél centisre kinyújtjuk. Kiszaggatjuk a fánkokat, a közepét is kiszúrjuk egy kisebb pohárral. Nem túl forró olajban kisütjük a közepéből kivájt kis darabokkal együtt. Lekvárral vagy édes tejföllel kínáljuk.
Szaggató: 6 - 7 cm és 3 cm

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
Zserbó- Bódi Margó receptje alapján
Zserbó- Bódi Margó receptje alapján

1.A töltelékhez egy tálban összekeverem a darált diót, 2 evőkanál kristálycukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. 2.Egy másik tálban összekeverem a rumot 1 evőkanál cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar diós sütemény
diós sütemény

Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot is hozzáadjuk. A diót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, a habba dolgozzuk, majd három részre osztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Zserbó ez a jó!!!!
Zserbó ez a jó!!!!

A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Citrom szelet
Citrom szelet

A tésztához felsoroltakat összegyúrni, 4 részre osztani, kinyújtani és 4 lapot sütni belőle. A pudingport felfőzni a tejjel, ha kihűlt, hozzáadni az előzőleg cukorral habosra kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk