200 g liszt
120 g hideg vaj kockákra vágva
70 g darált olajos mag /dió,mogyoró /
60 g porcukor
1 cs só
1 tojás
Töltelék:
5-6 ek. sűrűbb lekvár
Bevonás:
200 g csokoládé
Az omlós tésztához az összes hozzávalót a tojás kivételével egy S-késes aprítógépben vagy kézzel morzsásra dolgozni. Hozzá a tojás és gyorsan összegyúrni a tésztát. A kész tésztát alufóliába csomagolni, és a hűtőbe tenni kb. két órára.
A lehűlt tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtani, és korongokat szaggatni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tenni, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 7-8 percig sütni. Ha a széle színesedik már jó. Hagyom kihűlni.
töltés:
Ha nem elég sűrű a lekvárunk, érdemes egy kevés pektinnel átforralni. A lekvár sűrűségétől függően 150 grammhoz 2-3 gramm pektint érdemes számolni. A pektint összekeverni egy evőkanál cukorral, melegítés közben a lekvárhoz adni, majd egy-két percig forralni és teljesen kihűteni. A lekvárral összeragasztani a kihűlt tésztakorongokat.
A bevonáshoz a csokoládét megolvasztani és hűteni. A lekvárral összeragasztott korongokat két ujjal óvatosan megfogni, és belemártani a csokiban.Lerázni a felesleget, majd sütőpapírral bélelt tálcára tenni, hűtőbe tenni, míg a csokoládé megszilárdul.
Kiszúró 6 cm, kb 20 db
.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a tepsit kikenem a margarinnal, majd beszórom egy kis liszttel. A tojásokat különválasztom, a fehérjét felverem, majd hozzáadom a cukrot, utána a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a többi hozzávalót. 2.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. 3.Közepes n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét és a vajat felolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, diót,a vaniliás cukrot. Jól kivajazott, kilisztezett kisebb (22x22) cm-es te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni vagy száraz serpenyőben megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes