menu

Családireceptkönyv.hu

247. Felhő krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 tojás+1 tojássárgája
1 ek méz
1 ek rum
1 kk szódabikarbóna

Krém:
1 liter tej
2 cs vanilia pudingpor
2 ek liszt
3 db tojássárgája
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 cs vaniliás cukor

4 dl tejszín

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot kockázzuk fel akkorára, amekkora sütiket szeretnénk majd.
A krémhez a pudingport keverjük össze a liszttel, majd adjuk hozzá a tojássárgákat és a tejet, főzzük sűrűre. A vajat keverjük habosra a cukrokkal, majd adjuk a kihűlt pudinghoz. A tejszínt verjük kemény habbá. Tegyük egy tálcára az alsó lapot, kenjük meg a vaniliás krémmel, majd a tejszínhabbal, tegyük a tetejére a felvágott tésztalapokat. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Szórjuk meg porcukorral.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Elefántszem
Elefántszem

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük,hozzá a porcukor,kakaópor, szódabikarbónával elkevert liszt,tojássárga. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 200'C-os sütőben 30 perc alatt...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Anya
kinder-pingui
kinder-pingui

Lépések Lépés 1 A kinder pingui szelet recept az alábbi módon készíthető el: A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. Lépés 2 A tojássárgáját habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Hatlapos
Hatlapos

60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk