500 ml tej
80 g vaniliás pudingpor v. 2/3 cs. keményítő
100 g cukor
5 tojásfehérje
200 g cukor
5 tojássárga
150 g liszt
2 tk szódapor
200 g mák egész
250 vaj+1 ek
3 ek citromlé
200 g cukor
tej, cukor melegít, vanília. Hozzá tejes vanília ,sűrűre főz, fopack Tojásfehérje felver,cukor, tojássárga ver , szódapor, liszt, mák
tepsi 29x33, 180 fok 15 perc.alsó-felső Krém:
Vaj kever, pudingos,Tészta felez rá krém
Cukor, citromlé össze, ráken
Az élesztőt kevés tejben,cukorral felfuttatjuk,hozzáadjuk a többi tészta hozzávalóit és kézzel megdagasztjuk. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük. A tésztát téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük a sóval, majd hozzátesszük a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen. Ezután belerakjuk a sárgákat és az olajat, majd legvégén a kakaóval és s...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepeselkészítés A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, sütőporral és a puha (nem olvasztott!) vajjal. A lisztet is beledolgozzuk a masszába. A fehérjéke...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojássárgájákat a cukorral az olaj és a vízzel. Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd adjuk a sárgájás keverékhez. Verjük habbá a tojás feh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű