menu

Családireceptkönyv.hu

161. Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 dkg liszt
marékcukor
25 dkg margarin
1 ek zsír
10 g sütőpor
2,5 élesztő

3 tojás
citromlé

töltelék
60 dkg dió
20 dkg cukor
lekvár
rum, citromhéj

máz
10 dkg cukor
1 ek kakaó
5 dkg vaj
3 ek víz

Elkészítés:


Az élesztőt felfuttatjuk és össze gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 egyenlő részre osztjuk,kinyujtjuk, a tepsibe tesszük meg kenjük lekvárral, diót szórunk rá, ezt csináljuk a többi lappal is. 1 órát kelesztjük, a tetejét megszúrkáljuk és lassú tűzön süssük. A tetejére csoki máz kerül.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés beigli
Gesztenyés beigli

30 perc +pihentetés+sütési idő A hozzávalókat mérjük dagasztógépbe bele, az élesztőt morzsoljuk bele, a zsír, margarin szoba hőmérsékletű legyen. A víz mennyisége függ a liszttől,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Adrien
Kefíres lángos
Kefíres lángos

Élesztőt pici tejjel felfuttatjuk, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. 3 óra pihentetés után sütjük. Olajos kézzel könnyen formázható.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Csokis croissant

1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk maradék cukrot, majd a 2 kávéskanál sót, tojást, vajat, v...

Elkészítési idő: 1 ó 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Tepertős szilvalekváros papucs
Tepertős szilvalekváros papucs

Az útifűmaghéjat beáztatom, a tejet a tejföllel meglangyosítom. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem. Az élesztőt belemorzsolom, elkeverem (vagy felfuttatom a tejjel, és úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk