75 dkg liszt
marékcukor
25 dkg margarin
1 ek zsír
10 g sütőpor
2,5 élesztő
só
3 tojás
citromlé
töltelék
60 dkg dió
20 dkg cukor
lekvár
rum, citromhéj
máz
10 dkg cukor
1 ek kakaó
5 dkg vaj
3 ek víz
Az élesztőt felfuttatjuk és össze gyúrjuk a többi hozzávalóval. 3 egyenlő részre osztjuk,kinyujtjuk, a tepsibe tesszük meg kenjük lekvárral, diót szórunk rá, ezt csináljuk a többi lappal is. 1 órát kelesztjük, a tetejét megszúrkáljuk és lassú tűzön süssük. A tetejére csoki máz kerül.
30 perc +pihentetés+sütési idő A hozzávalókat mérjük dagasztógépbe bele, az élesztőt morzsoljuk bele, a zsír, margarin szoba hőmérsékletű legyen. A víz mennyisége függ a liszttől,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉlesztőt pici tejjel felfuttatjuk, a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk. 3 óra pihentetés után sütjük. Olajos kézzel könnyen formázható.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk maradék cukrot, majd a 2 kávéskanál sót, tojást, vajat, v...
Elkészítési idő: 1 ó 20 perc Nehézség: KönnyűAz útifűmaghéjat beáztatom, a tejet a tejföllel meglangyosítom. A száraz hozzávalókat kimérem, összekeverem. Az élesztőt belemorzsolom, elkeverem (vagy felfuttatom a tejjel, és úgy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes