50 dkg liszt
15 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
kenés:1 tojás
töltelék:1,5 kg alma
3 tk .fahéj
20 dkg cukor
Élesztő,1 ek.cukor, tej futtatni.
Liszt, margarin, tojás, cukor, futtatott élesztő,tej dagasztani. 1 óra keleszteni,3 felé osztani.
Almát lereszelni,bele fahéj,cukor.
A tésztát fél cm vastagra nyújtani,tölteni. 3 oldalt kicsit behajtani és szorosan feltekerni.Tojássárgával lekenni,hosszába,fél óra pihenés.
Keresztbe lekenni tojásfehérjével és hidegre tenni,ettől lesz márványos./nem hűtő/.Megszurkálni.
180 fok kb .40 perc
A piskóta tésztát a szokásos módon elkészítjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt akkor ketté vágjuk. A krémhez a tejben felfőz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral. A tojást, zsírt, cukrot, lekvárt, narancshéjat habosra keverjük - addig, míg a cukor elolvad. (A kézi mixerrel keverve kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összegyúrjuk és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetett tésztát 2 lapra kinyújtjuk. Az egyik lapot belehelyezzük a kikent, lisztezett tepsibe, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű