5 alma
4 ek citromlé
3 tk fahhéj
15 dkg cukor
20 g vaniliáscukor
40 dkg reszelt keksz
forgatás keksz
. : almát hámozok, nagy lukú reszelőn reszelem, citromlével, fahéjjal főzöm. Amikor kész, adok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot, ki hűtöm. Gyúrok hozzá reszelt kekszet, gombócokat formázok, forgatom reszelt kekszbe.
1. A tésztához valókat a liszt és a szódabikarbóna kivételével tűzálló tálba tesszük, majd vízgőz fölött, kb. 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamellszínű masszává főzzük. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Megolvasztjuk a vajat, belekeverve a cukrot. Megy bele a kakaó, tojás, sütőpor és vanillia. Ezeket jól elkeverem. Mehet bele az apróra vágott cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sűrített tejet a pudingporral és tejjel együtt sima állagú krémmé mixereljük. Kb. 3 percig pihentetjük, ezalatt a massza megköt. A habtejszínt kemény habbá verjük, közben előkés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű