menu

Családireceptkönyv.hu

162. Aranygaluska


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 kg liszt
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
8 dkg vaj
5 dkg cukor
cs. só
citromhéj

kenés:10 -15 dkg olv. vaj

szórás:15 dkg darált dió
10 dkg cukor
5 dkg mazsola /elhagyható

sodó:4 tojássárgája
8 dkg cukor
1 ek liszt
1 l tej
4 dkg kakaó
kis vaj
10 g vaníliáscukor
7 tojásfehérjehab
rum

Elkészítés:


Dagasztani,30 - 40 perc kelés.
Ujjnyi vastagra nyújtani,szaggatni .Zsírozott tepsi,dió, tészta langyos vajjal lekenni,dióval szórni. Megint tészta,vaj,dió.
35 -40 per keleszteni.
180 fok 30 - 40 perc

162. Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Szalagos farsangi fánk
Szalagos farsangi fánk

Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fánk - hagyományosan
Fánk - hagyományosan

1. Élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek cukorral. 2. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfuttatott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Mennyecskepogácsa
Mennyecskepogácsa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Petra
Egyszerű tejes kifli
Egyszerű tejes kifli

Az élesztőt a langyos tejbe belemorzsoljuk és megszórjuk cukorral. Félretesszük, hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró vajat,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk