menu

Családireceptkönyv.hu

475. Csokis meggyes kavart finomság


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl natúr joghurt
27 dkg liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor

1 teáskanál vaníliaaroma
40 dkg meggy, vagy cseresznye (befőtt is jó)
10 dkg csokoládé

Elkészítés:


A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A joghurtot is belekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, a vaníliaaromával ízesítjük. A tészta háromnegyedét egy 23 x 23-cm -es tepsibe öntjük. A meggy felét lecsöpögtetjük, megforgatjuk egy kevés lisztben és a tésztára halmozzuk. A maradék tésztához adjuk a kakaóport, jól összekavarjuk és a meggyre simítjuk. A megmaradt meggyet a tetejére halmozzuk, majd a reszelt csokoládét is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.

475. Csokis meggyes kavart finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis tiramisu recept
Hamis tiramisu recept

Egy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Budai kifli
Diós - Budai kifli

1. Az élesztőt 2 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, majd lefedve, meleg helyen kovásszá érleljük. 2. Ha megkelt, összegyúrjuk 1/2 kg rétesliszttel, 1/4 kg margarinnal, pici sóva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos-csokis muffin 2.
Narancsos-csokis muffin 2.

Első körben melegítsétek fel a sütőt 180 fokra. Ezek után az összes hozzávalót el kell keverni. Kezdve a száraz alapanyagokkal, tehát a liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feltekert Svájc
Feltekert Svájc

1. A tejet langyosítsuk fel és alaposan keverjük el benne a kakaót. Ha csomós lenne, szűrjük át. A tojássárgájákat keverjük fehérre a cukorral. Folytonos kevergetés mellett lassan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk